El Tossal Cartografies

Mostrando 6 productos

img
10% DTO

MAPA SERRA DESPADÀ

Doble mapa y guía excursionista de la Sierra de Espadan.

Doble mapa y guía excursionista de la Sierra de Espadan.

Doble mapa y guía excursionista a escala 1/30000 de la Sierra de Espadán, desde la Vilavella hasta el Collado de Arenillas, entre los ríos Palancia y Mijares, 82000 hectáreas de terreno cartografiado, 40 municipios, 31000 hectáreas de parque natural.

Un espacio montañoso de lo más singular donde la mezcla geológica de los calares, las pizarras y el rodeno da lugar a diversos tipos de formaciones y de vegetación asociada entre la cual destaca la mayor extensión de bosque de alcornoques (Quercus suber) del País Valenciano con la aparición de robles rebollo (Quercus pyrenaica), castaños (Castanea sativa), bosques de pino rodeno (Pinus pinaster) y umbrías plagadas de cystus, brezos, helechos, etc.

El Sistema Ibérico se estira y se aproxima prácticamente al mar formando un laberinto de profundos barrancos y picos escarpados, plagado de fuentes y riachuelos que se deslizan sobre las rocas silíceas y que esconde centenares de kilómetros de caminos de montaña y rutas balizadas.

Una sierra humanizada donde la herencia de los diversos pobladores y actividades la rellenan de castillos y atalayas del periodo andalusí, pequeños pueblos y multitud de ingenios hidráulicos de origen morisco, abancalamientos imposibles en pendientes casi verticales, cavidades artificiales de minería clásica para la extracción de cinabrio y hierro o las cicatrices de la guerra civil que, con la línea XYZ, cortan la sierra en toda su longitud con trincheras, nidos de ametralladora y búnkeres.

Una gran ruta, la GR36, que la recorre de parte a parte. Un bosque que se anima cada fin de primavera con la saca del corcho y los ruidos y el trasiego que se genera.

En definitiva os mostramos un conjunto geográfico encantador, lleno de patrimonio y con una gradación cromática y paisajística única en las tierras valencianas.

Disfrutad de su descubrimiento!

13,50 € 15,00 €
img
10% DTO

MAPA LA TINENÇA DE BENIFASSÀ

Mapa i Guia excursionista a escala 1/30.000 de la Tinença o Setena de Benifassà (Bel, el Bellestar, la Pobla de Benifassà, el Boixar, Coratxà i Castell de Cabres), i els pobles veïns de la Sénia (Montsià), Pena-Roja de Tastavins (Matarranya), Herbés, Herbesset i Vallibona (els Ports) i Rossell i les Cases del Riu (Baix Maestrat). Us mostrem una zona única, la transició entre el Sistema Ibèric i la Serralada Litoral Catalana, un paisatge feréstec i trencat cobert per una exuberant i variada vegetació, definida com una de les millors reserves de biodiversitat del continent europeu, amb l'aparició de la fageda més meridional d'Europa. La confluència de diverses figures de protecció: el Parc Natural de la Tinença de Benifassà a la part valenciana i el Parc Natural dels Ports i la Reserva de les Fagedes dels Ports a la banda catalana, amb la població més important de cabra salvatge (capra pyrenaica hispanica) del País Valencià. A la guia us afegim informació addicional sobre els aspectes del paisatge natural, el paisatge humà i alguns apunts històrics, així com els allotjaments i serveis que trobareu. A més a més una informació detallada sobre les zones d'escalada i barranquisme, els senders homologats, les rutes dels parcs naturals i rutes proposades. Un total de 67 itineraris excursionistes variats per poder sentir i conèixer aquestes contrades, que us permetran descobrir indrets corprenedors, un ampli patrimoni etnogràfic o majestuosos arbres monumentals, així com gaudir d'espectaculars panoràmiques.

La Tinença de Benifassà
Mapa i guia excursionista
Data de Publicació: 2009-04-01
Escala: 1:30.000
ISBN: 9788461299454

9,00 € 10,00 €
img
10% DTO

MAPA ELS PORTS I

Mapa i Guia excursionista a escala 1:25.000 de la zona nord de la comarca dels Ports. La representació cartogràfica es centra a la capital de la comarca, Morella, i s'estén fins a pobles com Forcall, Cinctorres, Villores, la Todolella, Hortells, Xiva o Herbeset. La guia que acompanya el mapa, ens proporciona una informació addicional sobre aspectes com el paisatge, l'orografia, el clima, la vegetació, la fauna i l'etnografia de la comarca. A més a més, trobarem la informació detallada dels senders homologats, activitats com la escalada o el barranquisme i dels allotjaments i serveis existents. Si teniu pensat visitar Morella, Forcall o Cinctorres atrets pel seu caràcter monumental, us obrim les portes d'aquestes terres amb aquest mapa. Una excursió de Forcall a Morella per la Mola Garumba o una visita al naixement del riu Cérvol, pot ser un afegit molt enriquidor a la vostra visita als Ports. Per a excursionistes més especialitzats, pot ser interessant que intenteu seguir els antics camins senyalitzats al mapa, poc definits, però que us transportaran a un passat no molt llunyà, quan aquestos camins encara eren transitats per anar d'un poble a un altre.

Els Ports I
Mapa i guia excursionista
Data de Publicació: 2009-04-01
Escala: 1:25.000
ISBN: 9788461299461

9,00 € 10,00 €
img
10% DTO

MAPA LA SERRELLA

Mapa i Guia excursionista a escala 1:20.000 de la Serrella, un dels sistemes orogràfics més suggeridors i espectaculars de l'àrea septentrional de les comarques d'Alacant. El seu relleu estableix la divisòria entre la Vall de Seta al nord i la Vall de Guadalest al sud i els seus crestalls i barrancs són les fites dels termes municipals de Benasau i el llogaret d'Ares, Quatretondeta, Fageca i Famorca (el Comtat); Castell de Castells (la Marina Alta), Beniardà i Confrides i el seu llogaret de l'Abdet (la Marina Baixa). La guia que acompanya el mapa, ens proporciona informació addicional sobre aspectes com el marc geogràfic, el marc físic, la vegetació i la fauna, els seus valors històrics i patrimonials. A més a més, trobarem informació detallada de senders homologats i d'altres proposats, un total de 17 rutes excursionistes que no esgoten les possibilitats excursionistes que ens brinda la Serrella.

 

La Serrella
Mapa i guia excursionista
Data de Publicació: 2009-04-01
Escala: 1:20.000
ISBN: 9788461299485

8,10 € 9,00 €
img
10% DTO

MAPA SERRA MARIOLA

Mapa i Guia excursionista a escala 1:25.000 de la Serra de Mariola, declarada Parc Natural el 2002, es localitza en la part interior, o també occidental, del nucli muntanyenc de les comarques centrals valencianes. La Serra de Mariola es troba encerclada per les poblacions d'Alcoi, Cocentaina, Muro, Agres, Alfafara, Bocairent i Banyeres de Mariola. Tant el patrimoni natural com el patrimoni cultural d'aquesta serra són d'extraordinari valor. A Mariola ambdós conceptes van estretament lligats. Per tant els valors naturals i els valors culturals es combinen en un paisatge agroforestal en mosaic típic i alhora exclusiu. A la guia us mostrem tota aquesta informació, a més de comptar amb la descripció detallada de 28 rutes excursionistes tant de senders homologats com d'altres itineraris proposats. L'essència de Mariola no és no més les plantes aromàtiques, les fonts, els masos, el montcabrer o les caves, sinó que tot allò és el suc del fruit treballat per generacions i generacions de gent que hi ha viscut durant segles. Mariola és una serra que enamora i aquesta publicació ens farà estimar-la.

 

Serra de Mariola
Mapa i guia excursionista
Data de Publicació: 2009-04-01
Escala: 1:25.000
ISBN: 9788461299492

9,00 € 10,00 €